Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından verilen Bitirme Projesi Dersi kapsamında, dersin öğrencileri Firdevs Zorali, Yağmur Karan, Berk Kobak, Atakan Sapan ve Fikri Kale tarafından anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.



Etkinlik, Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen, 5. Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde, ‘Yüzünüze Renkler Dokunsun’ sloganıyla gerçekleştirildi. Duyarlı İletişimciler, etkinlik kapsamında, çocukları eğlendirmek ve mutlu etmek için stand kurarak ücretsiz olarak yüz boyama yaparak, oraya gelen bütün çocukların yüzünü gülümsetmeyi başardılar. Etkinlik boyunca, projeyi gerçekleştiren öğrenciler, büyük bir özveriyle ve istekle çocukların hayalindeki karakterleri yüzlerine yansıttılar.



Etkinlik sonunda, projeyi gerçekleştiren öğrenciler, çocukların gözlerindeki mutluluğu gördüklerini ve çocukları mutlu etmek için her zaman çaba göstereceklerini belirttiler. Ayrıca, bugünün çocuklarının geleceğin mutlu nesilleri olabilmesi için çocukların mutlu olmalarının ne kadar önemli olduğunu da vurguladılar.