Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı’nda öğrencilerine yeni ve modern binasında eğitim vermeye hazırlanıyor. Tadilat çalışmalarının tamamlandığı binada, DAÜ’nün diğer engelli dostu birimlerinde olduğu gibi, engellilerin binayı kullanımında hayatlarını kolaylaştırmak, karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak için gerekli altyapı düzenlemeleri de gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, binanın, ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ ilkesi doğrultusunda, öğretmen adayı öğrencilerin öğrendikleri kuramsal bilgiyi bireysel ve grup çalışma deneyimleriyle hayata geçirebilecekleri ortamlarla modernize edildiği; bu kapsamda mevcut bilgisayar laboratuvarları, PDR Grup Terapi Odası ve PDR Bireysel Danışmanlık Odasına ek olarak, Özel Eğitim Odası, Çok Amaçlı Sınıf ve Çok Amaçlı Atölye odalarının eklendiği belirtildi.

Dersliklerin tümünün multimedya öğrenme ortamları yaratmak amacıyla başta akıllı tahta olmak üzere gerekli teknolojik altyapıyla donatıldığı binada, bir de 80 kişilik Konferans Salonu oluşturuldu.