Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi mezunları, bugün Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’na düzenlenen Yemin Töreni ile mesleğe ilk adımlarını attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan Yemin Töreni’nin açılış konuşmasını, DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin gerçekleştirdi. Şahin, “Giderek büyümekte olan bir fakülteyiz. Fakülte, mezunları ile büyür ve güzelleşir. Bizler her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Adadaki en iyi eczacılık mezunu yetiştiren bölümüz. Tüm mezunlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından, mezun olan öğrencilerin anılarını kapsayan video gösterimi yapıldı ve duygusal anlar yaşandı.

30 Ocak’ta düzenlenecek olan 2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde; insanlığa hizmet etmek, mesleklerinin ideallerini ve taahhütlerini destelemek için yemin eden 45 mezun eczacı, yetişmelerinde katkısı olan hocalarına ömür boyunca saygı göstereceklerine ve meslek yeminlerine ters düşen bir şekilde hareket etmeyeceklerine dair ant içti ve keplerini havaya attı.