Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 24. Bahar Festivali 15-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bahar Festivali kapsamında 4 gün boyunca üniversitede çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yer alacak. Öte yandan DAÜ 40’ıncı yılını da etkinliklere kutluyor. 40’ıncı yıl kutlamaları yılın bütününe yayıldı.



DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam DAÜ Deniz Kulübü Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek de hazır bulundu.

DAÜ’NUN 40. YIL KUTLAMALARI DA DEVAM EDİYOR

2019 yılının DAÜ’nün 40’ıncı yılı olduğunu belirten Osam, Barış Harekatı’nın 45’inci yıl dönümü olduğu düşünüldüğünde 40 yılın önemli bir zaman olduğunu vurguladı.

Rektör Osam, DAÜ’nün doğru vizyon, doğru misyon ve doğru yönetimle dünya üniversitesi haline gelmiş olmasının tüm insanlığı sevindirmesi gerektiğini ifade etti. Osam, DAÜ’nün uluslar arası alanda ses getiren bir üniversite olduğunun altını çizdi.



Osam, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlenmediği eleştirilerine katılmadığını belirterek, üniversitede hiçbir grubun etkinliklerden arındırılmadığını, her gece en az bir uluslararası etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi. Osam, DAÜ olarak her kültüre saygı duyduklarını ifade etti.

Osam, DAÜ olarak 40. yıl anısına Kıbrıs’ın kültürünü yansıtan sembolik bilim çiçeği yaparak bunu kullanmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu da Bahar Festivali ve 40. yıl kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Zorlu, DAÜ’nün 40. yılı olması nedeniyle Bahar Festivali’nin içeriğinin bu yıl daha da zengin olacağını ifade etti.



Zorlu, DAÜ’nün 40’ıncı yılını kültür sanat anlayışıyla yılın başından itibaren kutlamaya başladıklarını belirterek, eylül ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Mor ve Ötesi’nin Salamis Harabelerinde senfonik konser gerçekleştireceğini söyledi.

Ekim ayında Harun Tekin ile Koray Canbdemir’in müzik ve sohbeti bir araya getirdikleri Şakalı Akustik’in sahne alacağını kaydeden Zorlu, ekim ve kasım aylarında İzmir Devlet ve Opera ve Balesi’nin gösteri gerçekleştireceğini belirtti

Tiyatro etkinliklerine de değinen Zorlu, DAÜ’nün bir çok tiyatro oyununu izleyicilerle buluşturacağını, Türkiye ve KKTC’den her ay bir yazarın öğrencilerle söyleşi gerçekleştireceğini kaydetti.

15 Mayıs’ta başlayacak Bahar Festivali ise DAÜ’nün hayvan dostu kampüsü ve hayvanlara olan sevgisini yansıtan “DAÜ’lü Gommalar” sloganı ile gerçekleştirilecek.



24. DAÜ Bahar Festivali, saat 17.30’da, Mağusa Gelişim Akademisi önünden hareket edip DAÜ Kampüsü’nde tamamlanacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festival resmi açılışı ise saat 19.00’da Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Festivalin ilk gününde Türkiye’nin ünlü sanatçısı Koray Avcı ana sahnede saat 22.00’de konser verecek.

16 Mayıs’ta ise saat 22.00’de Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) konseri yer alacak.

Çeşitli, konferans, atölye çalışması ve söyleşilerin yer alacağı festivalde, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde 19.30’da Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı “Don Kişot’um Ben” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Her yıl geleneksel olarak Bahar Festivali kapsamında DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen EMUATHLON ise 17 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

Son yıllarda DAÜ Bahar Festivali’nde yer alan ve “Oyun Birlikte, Hayat Birlikte” sloganı ile DAÜ’de çeşitli aktivitelere imza atan Özel Olimpiyatlar Türkiye, bu yılki Bahar Festivali’nde DAÜ ile Karma Pota Projesi etkinlikleri gerçekleştirecek.

17 Mayıs Cuma günü, saat 16.30’da açılış töreni gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında özel öğrencilerle birlikte 3’e 3 karma basketbol oyunları oynanacak. (MHA)