Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı “ programının bu haftaki konuğu Piyanist Mehmet Coşkuner oldu. Söz konusu programda piyano, müzik ve müzik yolculuğu üzerine oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

1987 Lefkoşa doğumlu ve DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı mezunu olan Mehmet Coşkuner, Belçika’da performans ve eğitim üzerine yaptığı yüksek lisansından bahsetti. 16 yaşında başladığı piyano eğitiminin öncesinde gitar ile ilgilendiğini ifade eden Coşkuner, müziğin hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, “Yorumcu kimliğim, içimdeki doğal müzik yapma aşkı ile ön plana çıktı. Avrupa’da müzik değerlendirilirken, ortaya çıkan müzik ve o müzikten nasıl bir ruh çıktığına bakılır. Bu yüzden Avrupa’daki yüksek lisans eğitimim benim için güzel bir deneyimdi” diye konuştu. 5 ay önce adaya dönüş yaptığının altını çizen Coşkuner, şu anda Aslı Altan ile B&G Müzik Okulu’nda eğitim vermekte olduğunu da sözlerine ekledi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü, 23 Aralık 2017 Cumartesi günü, 20:15-21:00 saatleri arasında, Kıbrıs Genç TV kanalında yayınlanacaktır.