Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gerilimin herkese zararlı olduğunu belirterek Kıbrıs için barışı, huzuru arama çağrısında bulundu; kendisinin mümkün olanı yapmaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında Cumhuriyet Meclisi'ni bilgilendirdi. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katılımıyla yaptığı olağanüstü toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, toplantı sonrası basına açıklama yaptı. Akıncı, toplantının son derece sağlıklı ve yararlı bir diyalog içerisinde geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis ile bugün yoğun katılımlı bir toplantıda özel gündemle buluştuğunu ve Kıbrıs konusunda son dönemde yaşanan süreçle ilgili bilgi verdiğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin geçici özel temsilcisi Jane Holl Lute ile görüşmesi ve Rum lider ile 26 Şubat’ta yapacağı görüşme öncesinde Meclis’i bilgilendirdiğini ve görüşlerini sunduğunu ifade eden Akıncı, toplantıda, Mecliste temsil edilen 6 parti lideri ve milletvekillerinin görüş öneri fikirlerini aldığını, eleştirini dinlediğini ve bunlara aydınlatıcı cevaplar verdiğini anlattı.