Ülke ve şirketler arası sayısal dönüşümde yetişkin personel ihtiyacı her geçen gün sürekli büyümektedir ve bu sebeple özellikle de akıllı şehir, hastane, fabrika ve ulaşım uygulamaları için yeni teknoloji ile yetişmiş eleman ihtiyacı doğmaktadır.



Cisco Networking Academy, üniversiteler ve eğitim merkezleri arasında IT endüstrisi alanında istihdam köprü görevi görmektedir. Akademinin en büyük amacı sayısal dönüşüm için gerekli gücü oluşturmaktadır. Yapılan birçok analizlerde gerekli eğitimden gelen mühendislerin %63’ünün ciddi bilgisel kabiliyet eksikliği olduğu belirlenmiştir. Özellikle internetin yaşamımızı nasıl değiştireceğini kabulleniyorsak; yeni IOT (Internet of Things) uygulamalarının da yaşamımızı bütünüyle değiştireceği beklenmektedir.

Cisco Networking Academy, öğrencilerine IOT tabanlı eğitimler vermektedir. Yaklaşık olarak yılda 1 milyon öğrenci bu programa katılmaktadır. Toplam 7 milyon kişi de bu program ile eğitilerek mesleklerine donanımlı bir şekilde adım atmıştır.

180 ülkede 9000 akademide toplam 20.000 eğitmen tarafından verilen bu dersler, Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi tarafından da verilmektedir. Program sorumlusu Yusuf Küçük’ten alınan bilgilere göre bu