Güney Kıbrıs’ta cinayet şüphesi ile aranan 40 yaşındaki Güney Kıbrıs vatandaşı Iosif Iosif, cinayete teşebbüs ve uyuşturucu madde tasarrufu suçlarından aranan zanlı bugün geniş güvenlik önemleri ile mahkemeye çıkarıldı. Iosif hakkında bir günlük tutuklama emri verildi.









Dün akşam Mağusa'da meydana gelen kannunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde suçlarında metaller meselesiyle ilgili dün akşam alınan bilgide Güney Kıbrıs'ta katle teşebbüs, kanunsuz silah ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarıyla aranmakta olan Güney Kıbrıs vatandaşı Iosif Iosif'in KKTC'de olduğu bilgisi alındı. Aynı gün Gazimağusa Gülseren bölgesinde ikamet ettiği öğrenilen zanlının evinde arama yapıldı.









Arama sonucunda evde 2 adet 9 mm tabanca ile içerisinde 7-8 adet mm canlı mermi bulunan 2 adet şarjör 2 kutu içerisinde 85 adet 9 mm çapında mermi bulunarak emare alındı. Sahte olduğundan şüphe edilen zanlının fotoğrafı yapıştırılmış Nicholas Nicolao isimli kimliği emare olarak alındı. Kimliğin sahte olup olmadığı, mermilerin ne şekilde girdiği konusunda araştırma yapılacak tahkikat memuru 1 gün tutukluluk emri verdi. (MHA)