Her yıl Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Çanakkale kampında şok etkisi yaratan bir olay gerçekleşti.

30 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan ve KKTC’den 4 ortaokulun katıldığı, Çanakkale Kampı’nda bir öğrencinin otobüste yaramazlık yaptığı gerekçesiyle tüm öğrencilere hakaretler yağdırıldı.

Yaşları 11-14 arasında olan öğrenciler, Türkiye Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve kafileden sorumlu “Oğuz” isimli kamp lideri tarafından ağıza alınmayacak küfürlere maruz kaldı.

Kafilede bulunan öğrenciler tarafından kaydedilen, küfür içerikli ses kaydı ailelerde şok etkisi yarattı.

Otobüste bulunan öğrencilerin hakaret ve küfürlere maruz kalması, çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratırken. Söz konusu olay gerçekleştiği anlarda KKTC’den görevli giden öğretmenlerin duruma sessiz kalması ailelerin büyük tepki göstermesine neden oldu.

Eğitim Bakanı Özyiğit, Çanakkale kampındaki olayla ilgili soruşturma başlattıklarını ve söz konusu kişinin görevden uzaklaştırılmasını istediklerini açıkladı. Özyiğit, “İstisna olsa bile çocuklarımıza yönelik bu şekilde hiçbir davranışa müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Bakan Özyiğit şöyle konuştu:

Çanakkale kampında bir görevlinin çocuklarımıza yaklaşımı hiçbir şekilde kabul edilemezdir. Dün akşamdan beridir yaşanan olay hakkında soruşturma yürütüyoruz. Kamplarla ilgili sorumlu TC yetkililerine bunun bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu belirtip, ilgili görevlinin derhal görevinden uzaklaştırılmasını istedik. Bu kişi bir daha böyle bir organizasyonda görev almayacak! Aynı kafilede bizden görevli arkadaşlar da bakanlığa çağrıldı, olay sırasındaki tutumları incelenecek.

Diğer taraftan bu yıl kamplarla ilgili belli prensipleri ortaya koyduğumuzu ve bunun geri dönüşünü takip ettiğimizi belirtmek isterim. Bugüne kadar adaya dönen 20'den fazla ekiple yaptığımız görüşmelerde bu yılki kampların geçtiğimiz yıllara göre çok daha düzenli geçtiğini ve önceden yaşanan bazı talihsiz yaklaşımların bu yıl gerçekleşmediğini gözlemledik. Bu son yaşanan olayla ilgili tavrımız da buna paraleldir. İstisna olsa bile çocuklarımıza yönelik bu şekilde hiçbir davranışa müsamaha göstermeyeceğiz.

KAYNAK: Havadis