Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.

Gazimağusa bölgesinde bir dizi çalışmalar için birkaç gündür bölgede olduklarını aktaran Bakan Çeler, “Mağusa bölgesinde bakanlığımıza ait olan dairelerimizi gezdik. Dairelerimizde yapacağımız bir takım yapılandırma ve düzenlemeleri belediye ile istişare ederek düzenleyeceğiz” dedi.

Çeler, “Özellikle ülkemizin ikinci en büyük ikinci şehri, durmadan gelişen dinamik bir yapıya sahip olan Gazimağusa’da hem yerel iş gücü ile ilgili hem de artan inşaatlardaki iş sağlığı güvenliği konusunda belediye ile istişare etme düşüncesi için buradayız. Özellikle öğrenci bölgesi de olmasından dolayı normal olarak sektörlerde öğrencilerin çalıştığını da biliyoruz; bu durumun yasal olmasını ve yasallığını denetlerken belediyelerin de bizlerin yanında olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Bakan Çeler, “Karpaz, Mağusa ve Lefkoşa’da özellikle dar gelirli ailelerin veya çalışmayan annelerin, çalışabilmesini sağlamak için hem istihdam olanakları hem de çocuklarına kreş hizmeti verebilmek için bu bölgelerin belediyeleri ile beraber yapacağımız projelerimizi konuşmak için buradayız”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ve ekibinin belediyemize yapmış olduğu ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “Belirtmiş olduğunuz projeler bizim listemizde de olan projelerde bunları sizlerle istişare ederek daha ileriye taşıyabileceğiz” dedi.

Son günlerde basında yer alan gündelikçi işçi konusuna da değinen Başkan Arter, “Belediyelerde çalışan gündelikçi işçilerin sosyal sigorta yatırımları, ihtiyat sandığı yatırımları olur mu gibi sorular zaman zaman tartışma konusu oluyor. Her fırsatta söylediğim gibi; bu durum sadece Gazimağusa Belediyesi ile ilgili değil, genel olarak ülkemizde olan bir sorundur. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda hükümet yetkilileri ve sizlerle de bu konuyu paylaştık. Başka belediyelere de örnek olacak şekilde bu sorunu, yasal bir zemine oturtarak, son vermek istediğimizi belirtmek istiyorum” dedi. (MHA)