Gazimağusa’nın ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı 2016 yılında , 15 yıllığına, işadamı Asil Nadir’e ait İngiltere’deki Cyprus Aviation Services (CAS) Limited Şirketi’ne kiralanmıştı.

 

Eski dönemin KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Geçitkale’nin kiralanmasını “Eski Asil Nadir geri dönüyor” diye yorumlamıştı.

Eski dönem Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst o dönemlerde basına yaptığı açıklamalarında Geçitkale’nin Eylül 2018’de tam teşekküllü olarak çalışmaya başlayacağını söylemişti.

 

O günden bu güne kadar Geçitkale Havaalanı boş ve atıl vaziyette durmaya devam ediyor. Git gide dökülen binanın etrafı otlarla çevrilmiş bir vaziyette.

2018 eylül ayına yaklaşmamıza rağmen havaalanının atıl vaziyette durması Kıbrıslı vatandaşları üzmekte ..

 

Geçitkale Havaalanı hikayesi:

Geçitkale Havaalanı  1974 Kıbrıs Harekatı'ndan sonra Türk askerî tarafından askeri amaçlarda kullanılmıştır. Ercan Uluslararası Havalimanı'nın bakım-onarımda olduğu Eylül 2002 ve Mayıs 2004 tarihleri arasında sivil hizmete açılmıştır. Daha sonra şirket işadamı Asil Nadir’e ait İngiltere’deki Cyprus Aviation Services (CAS) Limited Şirketi’ne kiralanmıştır . Şirket havaalanı işletim hakkı için yıllık 1 milyon 579 bin 900 Euro[3], her yıl %3 artırılacak olan işletme katkı payı için de 157 bin 990 Avro'ya anlaşılmıştır.