KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Turgay Hilmi'nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde 250 kişilik Uluslararası koro ve orkestranın seslendirdiği Beethoven'in 9.Senfonisi Salamis Antik Tiyatro'da sahnelendi.Katkılarından dolayı Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit Gazimağusa Belediye Asbaşkanı İbrahim Uysal ve Turgay Hilmi’ye teşekkür plaketi sundu.





Etkinlik yarın akşam da saat 21:00 de aynı mekan da bir kez daha izleyiciyle buluşacak.

Almanya, İsviçre ve Avusturya'dan 250 kişiden oluşan koro ve orkestranın " Classic Nights" adı altında düzenlediği konserde, Beethoven'in 9.Senfonisinin yanısıra, George Gershwin'in eserleri de yer aldı.

Konserde ayrıca koro ve orkestra Turgay Hilmi'nin eşliğinde, kısa süre önce hayatını kaybeden Kamran Aziz'in 'Al Yemeni Mor Yemeni' ile 'Kıbrıs'ım' adlı Türkleri de seslendirildi.

Konserde koro şefleri olarak Tarmo Vaadk, Martin Lukas Mesiter, Turgay Hilmi ve Murat Üstün yer alırken, Koronun solistliklerini ise; Eser Öktem, Judith Graf, Christine Mittermair, Micheal Nowak ve Markus Simon üstlendi. Ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayan kapsamlı organizasyondan elde edilecek gelir, Özel Eğitim Merkezi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ne bağışlanıyor..

Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı İbrahim Uysal yaptığı konuşmada ,etkinliğin önemine değinerek, etkinliğin Uluslararası boyutunun büyük önem taşımasının yanısıra etkinlikten elde edilecek gelirin anlamlı bir bağışa vesile olacağından da büyük mutluluk duyduklarını kaydetti..Uysal Gazimağusa Belediyesi'nin kültürel ve sosyal anlamdaki etkinliklere daima ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini de sözlerine ekledi..