Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter bugün Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federayonu Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaparak hem federasyonun faaliyetlerini hem de bisiklet sporunun Gazimağusa’da geliştirilmesi konusunu konuştu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da federasyon ile Gazimağusa Belediyesi’nin işbirliğinde, etkinlikler ve yarışlar düzenlemeye ve bisiklet sporunu yaygınlaştıracak faaliyet yapmaya artırarak devam edeceklerini belirtti. Gazimağusa’da bisiklet kullananların sayısının artırılmasının hem sağlık hem spor anlamında önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Arter, bu yönde altyapıyı geliştirdiklerini belirtti. Gazimağusa Belediyesi’nin hayata geçirdiği Hendek Projesi’nin her 2 tarafında bisiklet noktaları olacağını ve halkın buradan alacakları bisikletlerle hendek parkurunda bisiklet sürebileceğini, Mağusa Gelişim Akademisi’nde ise bisiklet kulübü ve bisiklet okulu kurduklarını ve yoğun faaliyet yaptıklarını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federayonu Başkanı Ekin Adademir ise, bu yıl 3.’sünü düzenledikleri Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bisiklet Yarışı’na birinci yıldan itibaren her türlü desteği veren Başkan İsmail Arter’in bu yıl da kendilerine destek verdiğini, hem en büyük seyirci desteğini Mağusa’da gördüklerini hem de Mağusa Parkurunda belediyenin yol boyunca aldığı önlemlerle kendilerine büyük destek verdiğini belirtti. Adademir, Gazimağusa’yı öne çıkaracak yarışlar düzenlemek istediklerini ifade ederek, federasyona verdiği destekten dolayı Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti ve plaket ve federasyonun formasını takdim etti.