Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), 47. kuruluş yıl dönümünü dün akşam düzenlediği resepsiyonla kutladı.









Lefkoşa Bandabuliya Sahnesi'ndeki resepsiyona Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıslı Türk ve Rum sendika başkanları ve temsilcileri ile basın camiası katıldı.









Resepsiyonda konuşmaların ardından sendikanın 47. yıl pastası kesildi.





KİŞMİR: “BASIN-SEN’E YARAŞIR FAALİYETLERDE BULUNMAYA VE MÜCADELE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”





Açılış konuşmasını yapan Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, kendilerinin bir buçuk yıl önce görevi devraldıklarını dile getirerek, bu süre zarfında Basın-Sen’e yaraşır faaliyetlerde bulunmaya ve mücadele vermeye çalıştıklarını kaydetti. Sendika yönetimini devraldıklarında özel sektörde sadece bir iş yeriyle toplu iş sözleşmesi yapıldığını dile getiren Kişmir, girişimleri sonucunda bugün altı işyerinde toplu iş sözleşmesi yaptıklarını ve bunun da gurur verici olduğunu kaydetti. Sendikanın ilkeleri doğrultusunda açıklamalar yaparak, mücadele verdiklerini söyleyen Kişmir, özellikle geçen yıl 22 Ocak’ta “ifade özgürlüğüne karşı yapılan saldırı” sonrasında 26 Ocak’ta Kıbrıslı Türklerin çok önemli bir ses verdiğini, sendika olarak kendilerinin de bu mücadelede Sendikal Platform’la birlikte yer aldıklarını belirtti.









“BİRÇOK GAZETE VE TV’DE ÖRGÜTLENDİK”





Sendika yönetimi sürecinde kendileri için en önemli noktalardan birinin örgütlenme olduğunu dile getiren Kişmir, yaptıkları girişimler sonucunda birçok gazete ve TV’de örgütlendiklerini ve hedeflerinin daha da çok girişim yaparak sayılarını artırmak olduğunu kaydetti. Sendikanın üye sayısını yaklaşık üç kat artırdıklarını söyleyen Kişmir, bu sayede özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılmış olduğunu belirtti.





ÇELER: "ÖZELDE SENDİKALAŞMAYI DESTEKLİYORUZ"









Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, bakanlığa geldiği ilk günden itibaren özellikle hiç sendikaya üye olmamış özel sektörden gelen birisi olarak tüm siyasi hayatı boyunca basın çalışanlarının dertlerini dinlediğini söyledi.