Lefkoşa'da 10 Haziran 2018 tarihinde aynı evde kaldığı 26 yaşındaki baldızına tecavüz eden Türkmenistanlı işçi Atamurat Orunov, yargılandığı Lefkoşa Ağırceza Mahkemesi heyetinin, oy birliği ile almış olduğu karar ile 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi.





Olay nasıl olmuştu?





Lefkoşa'da aynı evde kaldığı 26 yaşındaki baldızına tecavüz eden Türkmenistanlı işçi 38 yaşındaki Atamurat Orunov, iki gün tutukluluğun ardından dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.





Polis bulguları aktardı





Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ahmet Kavan olayla ilgili bulguları aktardı. Kava, zanlı Atamurat Orunov'un 10 Haziran saat 00.30 sıralarında Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da Yusuf Kaptan Sokak No. 25 adresinde birlikte kaldığı 26 yaşındaki baldızı R.Y.’ye evin salonunda tecavüz ettiğini söyledi.





Polis, şikayetin aynı gün yapıldığını ve zanlının aynı gün saat 13.00 sıralarında evinde tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Kavan, tecavüz esnasında zanlı ile R.Y. arasında boğuşma yaşandığını, bu sırada R.Y.’nin zanlının sırtını tırmıkladığını söylediğini ve doktor raporuyla bunun teyit edildiğini söyledi. Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, zanlının cinsel saldırı suçu işlediğini, bu suçun müebbet hapis öngördüğünü, zanlının serbest kalması halinde kaçma ihtimali olduğunu ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti.





“Çok pişmanım”





Mahkeme, zanlının 3 ayı geçmeyen bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, söz hakkı alan zanlı çok pişman olduğunu söyleyerek, mahkemeden af diledi.