Mart ayı maaşlarının borçlanma yapılmadan ödendiğini dile getiren Serdar Denktaş, “gelecek ayki havaalanı ödemelerinden yaptık” dedi.

Denktaş, ödemelerin düzgün bir şekilde yapıldığını söyleyerek, mali konularda atılması gereken her adımın cesurca atılacağını belirtti. Denktaş, Amcaoğlu’nun söz alarak, kendisine “padişahlık” suçlamasında bulunması üzerine yeniden kürsüye çıktı.

Denktaş, “Var olan bir borç ve bir ay sonra yapılacak bir hesaplaşma var. İkisi arasındaki boşluğu doldurdum, padişahlık değildir yaptığım, yetki ve inisiyatifimi kullandım. Vatandaşı mağdur etmemek adına. Protokolün imzalanmaması konusundaki sorulara bundan sonra cevap vermeyeceğim. Büyükelçilik protokolün imzalanmamasının gerekçesini açıklasın. Bize yönelik ‘Türkiye’den para alamıyorsunuz, beceriksizsiniz” algısı yaratılmaya çalışılıyor” dedi.

Bu sırada UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, usul hakkında söz aldı. Çavuşoğlu, Denktaş’ın sözlerini eleştirerek, “Sorumuza milletvekilleri cevap veremiyorsa, bizi elçiliğe yönlendiremez. Bizi başka yere yönlendireceksen orada oturma” dedi.