Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit beraberindeki heyetle bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek bir görüşme yaptı. Ziyarette, Bakanlık Müdürü Adnan Ersaslan, İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu da yer aldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, seçimlerde belediye başkanlığı görevine yeniden seçilen başkan İsmail Arter’e başarılar dileyerek konuşmasına başlayarak, Mağusa’nın daha da gelişerek güzelleşeceğini ve kalkınacağını ifade etti. Hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken, ortak çalışma alanları olan eğitim konusunu konuşacaklarını, yerel

yönetimlerin emlak vergilerinden elde ettikleri gelirleri eğitime ayırmalarının yasa gereği olduğunu, bu anlamda Gazimağus Belediyesi’nin yaptığı katkılardan dolayı Başkan İsmail Arter‘e teşekkür etti. Mağusa için yeni projelerle ilgili bazı araştırmamalar yaptıklarını, bu araştırmaları Başkan İsmail Arter ile paylaşarak atılacak adımlara birlikte karar vermek istediklerini ifade eden Bakan Özyiğit, Başkan İsmail Arter’e görevinde tekrardan başarılar diledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ekibiyle birlikte Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Cemal Özyiğit’e teşekkür ederek, belediye olarak geçmiş 4 yılda okullara büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ve bunun artarak devam edeceğini söyledi. Bu konuda ihtiyaçlar noktasında daha ayrıntılı çalışmalar yapan bakanlığın önceliklerinin çok önemli olduğunu, bakanlıkla istişare içinde hareket etmelerinin bu konuların çözümünü sağlayacağını ifade eden başkan Arter, belediye olarak kendilerinin yasal mevzuata göre yaptığı katkının devam edeceğini belirtti. Mağusa’daki okullar için Bakanlık ile belediye arasındaki işbirliklerinin yeni dönemde daha fazla olacağını ifade eden başkan İsmail Arter, ziyaret için teşekkür etti.