Ayrıldığı kız arkadaşının evine gizlice girerek, genç kadını ciddi şekilde darp ettikten sonra defalarca tecavüz eden ve şikâyet üzerine tespit edilerek tutuklanan Yunus Timur aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, polis birçok kişinin ifadesine başvurdu. Zanlının olay günü giydiği kıyafetleri tespit eden polis, Timur’un cep telefonunda olaydan önce İngiliz kadın ile mesajlarına ulaştı. 2016 yılından bu yana ülkede çalışma izni ile bulunan ve yaşanan tecavüz olayının ardından çalışma iznine son verilen zanlı Yunus Timur, dün teminat talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlının İngiliz kadınla 8 ay ilişki yaşadıktan sonra 2 ay önce ayrıldıklarını ve kadının evine sabaha karşı mutfak kapısından zorla girdiğini söyledi. Zanlının eve giriş yaptıktan sonra, kadını ciddi şekilde darp edip sürükleyerek yatak odasına çıkardığını ve üç kez tecavüz ederek evden kaçtığını anımsattı. Zanlının 2016 yılından bu yana adada olduğunu belirten polis çavuşu, Timur’un yatay geçişle 1 Ekim tarihinde başka bir iş yerine geçtiğini, olayın ardından işletmenin zanlı aleyhindeki işlemleri iptal ettiğini kaydetti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, işlenen suçların ciddiyetine dikkati çekerek zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 2 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs