Halkın Partisi’nden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile aynı partiden Gazimağusa Milletvekili olan Hasan Topal’ın küs olduğu ortaya çıktı. Bu durum Halkın Partisi’nde neler oluyor sorularını da akıllara getirdi.

Son günlerde yaşanan ekonomik kriz ortamında ailesi ile birlikte yurt dışı tatiline giden Bakan Baybars, tatilini geçirdiği ülkede yaptığı paylaşımı eleştiren aynı partili Milletvekili Hasan Topal’a küs olduğu ve konuşmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gazimağusa’da düzenlenen törende bir araya gelen ikilinin selamlaşmadığı ve tokalaşmadığı da gözlerden kaçmadı.

Milletvekili Hasan Topal’ın yakın çevresine yaptığı açıklamada, “Benim yaptığım açıklamadan dolayı Sayın Bakan benimle konuşmuyor. Sağlık olsun” dediği öğrenildi.

Küslük nasıl oldu?

Ailesi ile İspanya’da yurt dışı tatiline giden Bakan Baybars’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında aynı parti mensubu Hasan Topal’a bir gazeteci tarafından yöneltilen “İçişleri Bakanı Sayın Ayşegül Baybars, bu ekonomik krizde yurt dışına tatile gitti. Ne diyeceksiniz?” sorusuna karşılık Topal, "Ülkenin ekonomik krizin tam ortasında kaldığı bir dönemde devleti yönetenlerin israftan kaçınması gerek. Makam sahipleri bu zorlu günlerde tatil ve benzeri ihtiyaçlarını ülkede karşılamalıdır. Hem tedbirden bahsedeceğiz, hem ekonomik önlemler alacağız sonrada gidip dövizleri yurt dışında harcayacağız. Evlerine ekmek alamayan, kiralarını ödeyemeyen dar gelirli insanlar vardır bunlar siyasilerin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımları görmektedir. Sayın İçişleri Bakanı’nın bu bağlamda İspanya’da bir mekanda vermiş olduğu fotoğraf bana göre şık olmamıştır. Bu konuyla ve sayın Bakan ile ilgili görüşlerimi de sayın Genel Başkanımız Kudret Özersay’a bildirdim. Bana göre bunun savunulacak yanı yoktur. Dövizler ülkede kalmalı. Bana göre hepimiz tatil için en fazla Türkiye’ye gitmeliyiz” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Bakan Baybars'ın yaptığı o paylaşım