Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası değişiyor. Çevre örgütleri ile Avcılık Federasyonu’nun ortak çalışması sonucunda hazırlanan tasarı, Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilecek.





İçişleri Bakanlığı’nda bugün konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve yasa tasarısının hazırlanmasında birlikte çalışan Biyologlar Derneği, Taşkent Doğa Parkı ve Avcılılık Federasyonu’ndan yetkililer de hazır bulundu.





İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, “Çevre örgütleri ve Avcılık Federasyonu 1 yıla yakın süren çalışmalara ciddi katkı koydu. Ortak bir zeminde uzlaşılmasından memnuniyet duyuyorum” diye konuştu. Taraflar adına söz alan Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, “Birbirimizi dışlayarak bir yere varamayız. Çalışmaların ortak bir şekilde ileriye ve iyiye taşınması önemli” dedi. Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten ise, “İlk kez avcılar dışında birilerinin de av konusunda, yaban hayat konusunda söz hakkı oldu ve ilk kez asgari müştereklerde bir yasada buluştuk. Bu ne çevrecilerin ne de avcıların her şeyiyle istediği bir taslak değil ama tartışılmaz bir gerçek var ki mevcut yasaya göre olumlu ilerlemeler söz konusu” şeklinde konuştu. Sarpten, “Elbette bu yasadan hoşnut olmayanlar olabilir. Eleştiriler de alabiliriz ama ülkede bir şeyleri ileriye götürmek istiyorsak her ne kadar karşıt fikirlerde olsak da belli ölçülerde uzlaşı sağlama zorunluluğu taşıdığımızı düşünüyoruz” dedi.