19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 99.yıl dönümü Gazimağusa’da düzenlenen tören ile kutlandı.



Gazimağusa Zafer Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, protokol sırasına göre çelenklerin Zafer Anıtı’na konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Canbulat Özgürlük Ortaokulu Tarih Öğretmeni Hasan Zaimağaoğlu ve Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Üsteğmen Orçun Kıroğlu gerçekleştirdi.
Canbulat Özgürlük Ortaokulu Tarih Öğretmeni Hasan Zaimağaoğlu konuşmasında, “Sevgili gençler, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir” dedi.



Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Üsteğmen Orçun Kıroğlu ise konuşmasında, tarihi boyunca bağımsız olarak yaşamış Türk milletinin yine dünya üzerinde varlığını hür ve bağımsız olarak sürmesi gerektiğine inan Türk milletinin yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır diyen ve kurtuluş meşalesini Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılmasının 99.yıl dönümünde birlikteyiz ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğrencisi Merve Demirtaş “19 Mayıs” adlı şiirini okudu.