TEKAKPINAR: “DEGERLENDIRME TOPLANTISI OLACAK”


LATIFOGLU: “GERÇEKÇI OLUNMALI”


AROGLU: “EKONOMIK AKLA UYGUN ADIMLARIN DESTEKÇISIYIZ”


 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amaciyla bugün toplandi.

Toplantida, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Baskani Erçin Tekakpinar, isveren tarafini temsilen Kibris Türk Isverenler Sendikasi Baskan Yardimcisi Mustafa Araoglu ve isçi tarafini temsilen Hür-Is Federasyonu Baskani Yakup Latifoglu ve taraflarin diger üyeleri yaninda Basbakan Yardimciligi ve Maliye Bakanligi, Saglik Bakanligi, Ekonomi ve Enerji Bakanligi’ndan temsilciler katildi.

Toplanti, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi eski hizmet binasinda saat 10.00’da basladi.

TEKAKPINAR: “DEGERLENDIRME TOPLANTISI OLACAK”

Tekakpinar burada yaptigi konusmada, tüm taraflarin hazir bulundugu bu toplantinin degerlendirme toplantisi niteliginde olacagini kaydetti.

Tekakpinar, sartlarin degerlendirilmesinin ardindan önümüzdeki günlerde 2017 yili ikinci asgari ücretinin tekrardan saptanacagini belirtti.

LATIFOGLU: “GERÇEKÇI OLUNMALI”

2017 bütçesinde öngörülen 12 aylik enflasyon rakaminin ilk alti ayda yakalandigini belirten Hür-Is Federasyonu Baskani Yakup Latifoglu ise, bunun alim gücünün ne kadar eridiginin göstergesi oldugunu kaydetti.

Basbakan Hüseyin Özgürgün’ün iyi bir artis vermek üzere toplanti yapilacagini söyledigini kaydeden Latifoglu, enflasyon orani kadar bir artis için masaya gelinirse bunun artis degil kayiplarin yerine konmasi anlamina gelecegini dile getirdi.

Taleplerinin iyi bir artisla, asgari ücretlilerin rahatlatilmasi oldugunu belirten Latifoglu, taraflara konuyu degerlendirirken daha gerçekçi olmalarini istedi.

AROGLU: “EKONOMIK AKLA UYGUN ADIMLARIN DESTEKÇISIYIZ”

Kibris Türk Isverenler Sendikasi Baskan Yardimcisi Mustafa Araoglu ise, ülke insaninin mutlu, huzurlu ve refah içinde yasamasi arzusunda olduklarini dile getirdi.

Aroglu, bu çerçevede ekonomik akla uygun sekilde atilacak her adimin destekçisi olduklarini kaydetti.

2017 yilinin ilk asgari ücreti, 1 Subat 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; saatlik 11.65 TL, günlük 93.23 TL, haftalik 466.15 TL ve aylik 2020 TL olarak belirlenmisti.

Komisyon bugünkü toplantisinda, 2017’nin ikinci asgari ücretini belirlemeye çalisacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 5 isçi, 5 isveren ve 5 de devlet temsilcisinden olusuyor.