ABD’li teknoloji devi Apple, çevre projelerine yatirim yapmak için 1 milyar dolarlik tahvil çikarmayi planladigini açikladi. Apple’in hissedarlarina gönderdigi ABD Menkul Kiymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Baskanligi tahvil basvurusu formunda, firmanin çevre projelerine yatirim yapmak için 10 yil vadeli 1 milyar dolarlik tahvil çikarmayi amaçladigi belirtildi.

Sirketin Çevre, Politika ve Sosyal Girisimler Baskan Yardimcisi Lisa Jackson ise yaptigi yazili açiklamada, küresel iklim degisikligi tehdidine karsi is dünyasinin liderlik yapmasi gerektigine dikkat çekti. Jackson, “Bu önemli çalismada bize katilmalari için yatirimcilara firsat sunmaktan gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandi.


Apple, geçen sene de iklim degisikligiyle mücadeleyi hedefleyen Paris Iklim Anlasmasi’nin imzalanmasinin ardindan çevreye duyarli teknolojileri gelistirmek amaciyla 1,5 milyar dolarlik tahvil çikarmisti.


ABD Baskani Donald Trump’in bu ay basinda ülkesini Paris Iklim Anlasmasi’ndan çekmesine isaret eden uzmanlar, Apple’in tahvil satisindan elde edilecek geliri ofis ve üretim tesislerindeki yenilenebilir enerji projelerine harcamasinin tahmin edildigini belirtti.


Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, ABD’nin Paris anlasmasindan çekilmesinin ardindan karari elestirmis ve Apple’in çevreye karsi duyarliligiyla yenilenebilir enerji faaliyetlerinin aksamayacagi sözünü vermisti.