Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, tüm Kıbrıslıların haklarının tanınması ve karşılıklı saygı sağlanması konusunda Kıbrıslı Türklere çağrıda bulundu.

Anastasiades 1 Ekim Güney Kıbrıs Cumhuriyeti`nin bağımsızlığının 58. yıldönümü dolayısıyla başkent Lefkoşa’da askeri geçit töreninin ardından basına açıklama yaptı, bugün, Güney Kıbrıs'ın kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bugün, herkes topraklarımızın özgürleşmesinden dolayı gurur duyuyoruz” dedi. Bu gün “Aynı zamanda bir tefekkür etme günü olmalıdır; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için bir tefekkür etme günü olmalıdır” şeklinde konuşan Nikos Anastasiades, “ancak perspektifler yaratılması ve bir geleceğin oluşturulması için tüm insan hakları ve özgürlükler uygulanmalı ve Topluluk Müktesebatıyla tamamen uyumlu olacak çağdaş bir devlet gerekir” dedi.

Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Anastasiades, “bundan dolayı, Kıbrıslı Türk yurttaşlarımıza geleceğimiz için karşılıklı saygının ön şart olduğunu anlamaları için çağrı yapıyorum” dedi. “Tüm Kıbrıs halkının; onların ve bizim insan haklarının tanınması, Türk askerinin gitmesi, üçüncü ülkelerin müdahale etmemesi ve Topluluk Müktesebatı’nın uygulanması” gerektiğinin önemine işaret eden Anastasiades, “Sadece bunlarla ileri gidebileceğimize inanıyorum” dedi.

KAYNAK: Haberalkıbrıslı