Gazimağusa Belediye ile Mağusa Gelişim Akademisi katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Gazimağusa Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında 11 farklı ülkeden gelen 22 sanatçının bir haftadır süren atölye çalışmaları, Raif Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sergi açılışı ile sanatseverler ile buluştu.



 

Yoğun katılım ile gerçekleşen sergi açılışında konuşma yapan Dr. Arif Albayrak, “ İkincisini yaptığımız bu festivalin hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir ses getirecektir. Bu güzel etkinliği yaratan önce değerli sanatçılara, bu güzelliği bizlerle paylaşan Mağusa halkına ve Gazimağusa Belediye başkanına kısacası katkı koyan isimsiz tüm kahramanlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, “Bu güzel Uluslararası Sanat Festivali’nin ilkini yaparken ikincisinin daha güzel olacağını arkadaşlarla konuşmuştuk; seneye daha da güzel olacak. Gazimağusa bir kültür sanat başkenti olacak diyoruz; bu bir heves değildir, üzerinde çok çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.



Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, “Biz aslında bu aktivitelerle aslında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan ambargoları sanatsal açıdan tamamen deliyoruz ve ülkemizi de 11 ayrı ülkede tanıtma imkânı buluyoruz” dedi.

 

Sergi açılışını Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve Dr. Arif Albayrak gerçekleştirdi.