7 yıldır yapılması beklenen ve yapımı yılan hikayesine dönen Lapta-Alsancak yolunda geçtiğimiz gün yol kapatma eylemi gerçekleştirildi.

“Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil” sloganı ile Alsancak Belediyesi ve Lapta Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eylemde, Alsancak-Lapta arasındaki anayolun yapılmaması protesto edildi.

“Yol Medeniyettir”, “Vaat değil yol istiyoruz” , “Yol çilesi canımıza tak etti”, “Ulaşım olmadan turizm olmaz” yazılı pankartlarla Yavuz Çıkarma Plajı eylem için toplanan bölge halkı, 7 yıldır yapılması beklenen ve yapımı yılan hikayesine dönen yolu protesto etti.

lapta da eylem ile ilgili görsel sonucu

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser yaptığı konuşmada, “Biz sadece halkımızın daha iyi koşullarda yaşamasını ve bölgemizin iyiliğini istiyoruz. Çok şey istemediğimize eminim. Yolumuzdan dönmeyeceğiz, biz bu yolda devam edeceğiz. Umarım sesimizi hükümete duyurmuşuzdur ve yol için en yakın zamanda çözüm bulunur.” Ataser ayrıca Başbakan Erhürman’a, bakanlara ve Girne milletvekillerine seslenerek “Keşke onlar da bugün burada olsaydı” dedi.

Alsancak-Lapta halkının 7 yıldır yol çilesi çektiğini belirten Aktuğ, sadece yol için değil bölge için Ataser ile el ele vererek halkın yanında olacaklarını söyledi. Önceliğin en başta yol olduğunu söyleyen Aktuğ devam etti: “Bu yolun hikâyesi çok uzun. Biz 1 Ekim’de bu yolu kapatacağımızı duyurduk. Bunun sonrasında çok farklı şeyler duyduk. Şaşırdık kaldık. 7 yıldır yapılmayan bu yola dünya güler. Artık hükümet buna güler mi gözyaşı mı döker? Biz sizinle birlikte bu yolun yapılmasını bir an önce istiyoruz. Buradan hükümete sesleniyoruz, ne olur bu halkın sesini duyun.”