5 Nisan 2019 tarihinde Akdoğan sakini Y.D.’nin ikametgahına izinsiz şekilde giren aynı köy sakini F.A., ev sakinlerinin eve gelmesi ile kıskıvrak yakalanarak, tutuklandı.

Gazimağusa’da mesele ile ilgili nöbetçi yargıç Hasan Dağlı huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yapan Dörtyol polis karakolunda görevli polis memuru İbrahim Bulut’un verdiği yeminli şehadetinde olayı aktardı. Bulut, Akdoğan’da saat 06.15 sıralarında ev sakini, Y.D.’nin, eşi N.D. ile birlikte mutfak kapısını kilitlediğini, anahtarını da dıştaki masa üzerinde bulunan saksı altına koyup evden ayrıldıklarını aktardı. Sakinlerin saat 16.00 sıralarında eve döndüklerinde mutfak kapısının aralık olduğunu gördüklerini ve ev sakini Y.D.’nin kapı aralığından baktığında köylüsü olduğunu, tanıdığı F.A.’yı ev içerisinde gezinirken görmesi üzerine Dörtyol polis karakolunu arayarak bilgi verdiğini belirten tahkikat memuru Bulut, derhal olay yerine giderek zanlıyı tespit ettiklerini, sorgulama aşamasında ithaflara cevaben “Yanlışlıkla girdim, başkasının evi sandım” demesi üzerine zanlıyı tutukladığını aktardı. Ev içerisinde yapılan araştırmada, ikametgahtan bir şey çalınmadığı, arama müzakeresi ile zanlının evinin arandığını ancak orada da bir şey bulamadığını aktaran Bulut, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İddia makamı adına hazır olan savcı Ahmet Özlemler’ in tahkikatla ilgili sorduğu soruları tahkikat memuru cevapladı. Bulut şahadetine devamla zanlının beyanında başkasının sanıp evine girdiği kişinin ayni köy sakini S.Ö. olduğunu tespit ettiğini, sorguladığını, zanlı ile en son bir yıl önce iş yaptırmak maksadıyla görüştüğünü, sonrasında hiç görüşmediğini, evine de hiç gelmediğini beyan etmesi üzerine S.Ö den ifade aldığını aktardı. Zanlının beyanı dışında ifade vermediğini belirten Bulut, son 2 ay içerisinde bölgede faili meçhul benzeri 3 vaka rapor edildiğini, onlarla ilgili araştırmaların da yapılacağını aktardı.