Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Ada Işığı Çocuk Korosu, 7. SANSEV İstanbul Uluslararası Korolar Festivali’nde “Homojenlik” ödülüne layık görüldü.



Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) Ada Işığı Çocuk Korosu, 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) tarafından düzenlenen SANSEV 7. İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde KKTC’yi temsil etti. Festival sonunda 24 kişilik festival değerlendirme jürisi, danışmanlar ve jüri onur üyeleri tarafından korolara ödülleri takdim edildi. KPKD Ada Işığı Çocuk Korosu, jüri üyeleri tarafından “homojenlik” ödülüne layık görüldü. Şef Erkan Dağlı’nın yönettiği koronun piyano eşlikleri Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hakan Koparanoğlu tarafından gerçekleştirildi.



7. SANSEV İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde bu yıl yurt içi ve yurt dışı 25 şehirden, minik, çocuk, genç, yetişkin, karma olmak üzere her kategoriden 116 koro, 4264 korist sahne aldı. Bu yıl onur bestecisi olarak Nevit Kodallı’nın belirlendiği festival jürisinde Mustafa Apaydın’dan Rengim Gökmen’e, İbrahim Yazıcı’dan Leyla Pınar’a, Cem Mansur’dan Turgay Erdener ve Suna Çevik’e kadar çok sesli müziğin ustaları yer aldılar.



Ada Işığı 7 yıldır sahnede
Erkan Dağlı şefliğinde 2012 yılından beri Gazimağusa’da faaliyet gösteren Ada Işığı Çocuk Korosu 7-14 yaş arası çocuklardan oluşuyor. Şimdiye kadar birçok başarılı konsere imza atan koro her geçen yıl yeni sesleri de korist kadrosuna ekleyerek yoluna devam ediyor. Kıbrıs’ta koro kültürünün yayılması adına konserler veren Ada Işığı Çocuk Korosu, repertuvarında çocuk şarkılarının yanı sıra Kıbrıs Türküleri’ne ve dünya koro edebiyatından eserlere de yer veriyor. (MHA)