Türkiye'de turizm ve ilişkili olduğu bilim dalı ve alanlarında lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunmak, aralarındaki iletişim/etkileşimi geliştirmek ve turizmin disiplinler arası bir yaklaşımla incelenmesinin yaygınlaşmasına destek olmak amacıyla düzenlenen Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongre'nin dokuzuncusu, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre sarayında gerçekleştirildi.

Kongrede, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Kongre Başkanı Prof. Dr. Nazmi Kozak, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,   KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay sırasıyla konuşmalarını yaptılar.



DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Hasan kılıç “kongrenin turizm ve ilgili bilim dallarında lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunması, aralarındaki iletişimi / etkileşimi geliştirmesi ve turizmin disiplinlerarası bir yaklaşımla incelenmesinin yaygınlaşmasına destek olması amacı ile düzenledik”

 



Kongre Başkanı Prof. Dr. Nazmi Kozak “ 2002 yılında bu kongre Çanakkale’de Türkçe olarak başladı. 2006 yılında projeyi uluslararası hale getirdik. Anatolia Turizm Akademisi şuanda 18 adet uluslararası etkinlik düzenliyor. Kuzey Kıbrıs’ta yaptığımız 2. Etkinliğimiz oluyor. Bu tür etinlikleri önümüzdeki yıllarda Kıbrıs’ta devam ettirmek istiyoruz”



DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı “ Turizm Fakültemiz Üniversitemizin bilimsel üretim konusunda ilerleyen bir fakülte. Yaptıkları bilimsel çalışmalar ile ülkemizde turizme önemli katkılar koyuyorlar”



Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  turizmini ele alıp araştırıldığı için arkadaşları kutlarım”



KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel “doğru insan doğru hizmet verir verir ve misafirlere yansıtır. o insanlar size yine gelirler.  Kurumsal kimlikleri tesislerimize kazandırmak adına o kadar çok boğuluyoruz ki aslında doğru insan doğru hizmet verirse yetecek”.



KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay “ Bugün önemli bir gün çünkü uzunca bir süre emek verdiklerinizin ve ortaya çıktığı bir gün.  Herkese  teşekkür ederim”



Turizm Eğitimine Hizmet veren özel ödülünü Doç. Dr. Mehmet Altınay aldı.