4.10.19 tarihinde Paşaköy ’de sakin M.K'nın ikametgâhında narkotik polisinin yapmış olduğu aramada tespit edilen 7 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde emare alındıktan sonra zanlı da tutuklanmıştı.
7.10.19 tarihinde, konu emare uyuşturucu maddeyi Güzelyurt sakini C.D.D' dan aldığını itiraf eden zanlının itirafı doğrultusunda ayni gün zanlı 2 C.D.D'da tespit edilerek tutuklanmıştı.

Bugüne değin tutuklu bulunan her iki zanlı teminat maksatları bakımından bugün 11.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar. Meselenin tahkikatını yapan polis memuru Mustafa Kavaz tahkikatın tamamlandığı cihetle zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Olguları değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslimi, zanlı 1 M.K'nin KKTC vatandaşı bir kefilin 40000 TL kefaleti ve zanlı 2 C.D.D'nin de KKTC vatandaşı 2 kefilin 75000’ er TL şahsi kefaleti ile serbest kalmaları yönünde emir verdi. Zanlı 1 M.K, istenilen kefili bulamaması nedeniyle hükümsüz tutuklu olarak 2 ay süre ile merkezi cezaevine gönderildi.