Gazimağusa Belediyesi'nin Anadolu Kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Maraş'ın Anadolu mahallesinde bu yıl 5.sini düzenlediği Yöresel Anadolu Kültür Festivali bugün gerçekleştirildi.



Gün boyu devam edecek olan festival, çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayarak, renkli ve eğlenceli bir gün sunuyor.

Etkinlikte Anadolu'nun farklı yörelerine ait çeşitli lezzetlerin, yöresel yemeklerin yapılıp satışa sunulurken ayrıca gün boyu eğlenceli müzik performansları da etkinliğe renk katıyor.



Etkinliğin açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Ana Muhalefet lideri Ersin Tatar Milletvekilleri,çeşitli parti yetkilileri ve yöre halkı katıldı.



Açılışta konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, festivale her yıl artan bir ilgiyle katılımın gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu belirterek, festivale katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, son zamanlarda her yerde bu tür festivallerin düzenlendiğine dikkati çekerek bundan duyduğu mutluluğu ifade etti ve bugünkü festivalde tam anlamıyla Anadolu insanının yansıtıldığını kaydetti.



Ataoğlu Anadolu insanının kendi kültürlerini geleceğe taşımak adına yaptıkları bu girişimlerinden dolayı kendilerini kutlayarak, Bakanlığından bu yöndeki desteklerinin de süreceğini ifade etti.(MHA)