Bu yıl Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu himayesinde,28 Temmuz akşamı The Arkın Colony Otel –The Garden’da gerçekleştirilecek 31. Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışması ve 20. Bay Kuzey Kıbrıs finalistleri bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. 2017 finalistleri resmi ziyaretleri çerçevesinde ilk ziyaretlerini Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e yaparken, Yarışmaların Kurucu Başkanı Bülent Günkut, organizasyona verdiği destekten dolayı belediye başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter
konuşmasında, adayları belediyede ve Gazimağusa’da ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, yarışmaların hem dostluklar kazanılması hem de Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından desteklenmesi ve farkındalık yaratılmasının amaçlanmasının toplumsal anlamda önemli olduğunu söyledi. Yarışma sonunda dereceye girenler ve giremeyenler olacağını ama bunun kaybetmek demek olmadığını ifade eden Arter, tüm adayların , birlikte geçirecekleri zamanlar ve paylaşacakları güzel anlardan herkesin kazançlı çıkacağını ifade ederek, yarışmacıları kutladı ve onlara başarılar diledi.

Yarışmaların Kurucu Başkanı Bülent Günkut ise konuşmasında, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in hem ülkenin hem şehrin kazandığı bir değer olduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti ve 1984 yılından beridir Miss Kuzey Kıbrıs’ı hem farkındalıklar adına sosyal sorumluluk projesi olarak hem de ülkede marka bir yarışma olarak gerçekleştirdiklerini ve adayı tanıtma adına yarışmanın değişmeyen bir duruşu olduğunu söyledi. Günkut, 31. kez kraliçenin taçlanacağını, 1995 yılından beri devam eden ve tüm geliri Kanser Hatalarına Yardım Derneği’ne bağışlanan 20. Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması’nın adada en uzun sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. KKTC’nin içinde bulunduğu siyasi durum ve belirsizliklere rağmen Günkut ekolunun tek bir misyonunun olduğunu, onun da KKTC’yi yaşatmak olduğunu söyleyen Günkut, Başkan İsmail Arter’in de buna inanan çok önemli bir şehrin başkanı olduğunu ifade etti. Günkut, Belediye Başkanı İsmail Arter’in geçen yıl da kendilerine kucak açtığını, ilk ziyaretlerini organizasyonun erdemli duruşlarına değer veren Başkan İsmail Arter’e yapmaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti.
Ziyaret son olarak belediye başkanı İsmail Arter ve finalistlerin belediyede çektikleri hatıra fotoğrafıyla son buldu.