Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği (MDK)’nin ortaklığında bu yıl 26.’sı gerçekleştirilecek olan Gazimağusa Çocuk Festivali başlıyor. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Curnaoğulları bugün saat 10.00’da Gazimağusa Belediyesi ile ortak düzenlediği basın toplantısında festivalin programı açıklandı.

26. Gazimağusa Çocuk Festivali 31 Mart ile 1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerde, yurdun dört bir yanından binlerce çocuğu buluşturacak. Festivalin ilk etkinliği olan 22.Mektup Yazma Yarışması ile 26 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği’nin 26.’sı düzenleyeceği festivale birçok yeni etkinliği de ekleyerek festivali şölen havasında yapacaklarını söyledi. Bu yıl kapsamında ilk kez liseler arası ses yarışmasının da yapılacağını, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkması için fırsat vereceklerini, her yıl olduğu gibi bu yılda belediye olarak festivale büyük destek verdiklerini belirtti. Belediyenin görevinin sanatı ve sanatçıyı desteklemek olduğunu ve her zaman sanatçının önünü açmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Arter, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve bir şeyler paylaşmasının gelişimleri açısından önemli olduğunu kaydetti. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, festivalin gerçekleşmesinde Mağusa Kültür Derneği üyelerine, belediyenin kültür işleri çalışanlarına ve etkinliklerde görev alacak öğretmenlere ve tüm emek verenlere teşekkür etti.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları ise yaptığı konuşmada, bu yılki festivalin birbirinden renkli, yaratıcı ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağını söyledi. Çocuklara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermeleri adına organizasyonun ne denli önemli olduğunu ifade etti. Yarışmalar, sergiler, tiyatro ve müzik etkinliklerinin yapılacağı festivalin, 1 Haziran’da geleneksel meydan kutlaması ile coşkulu bir şekilde finalinin yapılacağını söyledi.