Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Gelişim Akademisi tarafından, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Namık Kemal Lisesi’nden katılan öğrenciler ile “Mağusa Sulak Alanları Bilgilendirme Gezisi” konulu sosyal sorumluluk projesi düzenlendi.



Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğrencilerinden Mert Gönen, suyun anlam ve önemini anlatmak için Kıbrıs’taki bütün gölleri gezmeye başladıklarını söyledi. Çoğu kişinin suya, çevreye çöp attığını ve bunları da toplamadığını ifade eden Gönen, burada sulara ve çevreye ne kadar zarar verildiğini gözlemlediklerini söyledi.



Mağusa Gelişim Akademisi sorumlusu Refik Hazır, “Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Gelişim Akademisi olarak bugün uluslararası Dünya Su günü sebebiyle bize destek veren okullarımız ile çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Suyu ana kaynağında gören çocuklar, sulak alanları da korumamız konusunda daha çok bilinçlendiler. Katkı koyan tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bu etkinliğin hazırlanmasında bizlere desteklerini esirgemeyen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e çok teşekkür ediyorum" dedi.