Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) Toplantısı'nın planlanan 2'nci toplantısı, 11 – 12 Ekim 2019 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Senato Odası'nda gerçekleşiyor.



2'nci Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) Toplantısının ev sahipliğini Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü; Prof. Dr. Necdet OSAM başkanlığında ve Turizm Fakültesi Dekanı; Prof. Dr. Hasan Kılıç ile Dekan Yardımcısı; Doç. Dr. Ali Öztüren üstlendiler.



Toplantının açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı; Prof. Dr. Hasan Kılıç yaptı. Konuşmasında, “2'nci Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısı etkinliği 2 gün sürecekbu toplantıda turizm eğitimi ve gündem maddeleri konuşulup tartışılacak alınacak kararlar YÖK’e ve yetkili kurumlarına sunulacak. İlk toplantı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti daha sonra da YÖK ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda oradaydık. Turizm fakültelerinin genel olarak sorunların ele alınması önerilmişti bu konular konuşulacak” dedi.



İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba konuşmasında, “Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar sonunda Dekanlar Konseyi kurulmuş, Eskişehir ve İzmir’de gerçekleştirilen toplanlarda alınan kararlara istinaden YÖK Başkanı’mız Yekta Saraç ile randevu talep edildi. YÖK’te yapılan toplantı sonunda kararlar çıkmış, son dönemde küresel ve yerel ölçekte turizm alanındaki gelişmeler ülkemizde Turizmin planlanması çalışmaları, yeni 2023 stratejileri planlaması ve hedefleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK nezlinde yaşanan hızlı gelişmeler konseyin zamanlamasını ve önemini üstlendiği görevin kıymetini gözler önüne sermiştir” dedi.



Prof. Dr. Tanju Besler konuşmasında, “ Bu toplantıya ev sahipliği yapmamız bizim için çok önemli çok mutluyuz. Bizim için yaklaşık 14 fakültesi olan bir üniversitenin yaklaşık 18 Bin öğrencisi olan üniversitenin çok değer verdiği turizm fakültesinin gerçekleştirmesi nedeniyle Hasan Kılıç’a ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (MHA)