Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu yıl “Yeryüzünde bir yer. İnsanca yaşamak için” teması ile sunduğu “Tiyatro Eylül”ü “Muallak” oyunu ile sona erdi. 1 ay boyunca 10 oyunun 11 temsil gerçekleştirdiği 15. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin kapanışında Murat Taşkent’in yazıp yönettiği  Defne Şener Günay ile Turan Günay’ın oynadığı “Muallak” oyununu LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve kalabalık bir tiyatro sever izlerken oyuncular tek perdelik oyun sonrasında ayakta alkışlandı.

 

-

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve LBT Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel sahneye çıkarak hem oyuncuları başarılı performanslarından dolayı kutladı hem de oyunun yazarı ve yönetmeni Murat Taşkent’e plaket takdim ettiler.




Taşkent: “Mesleğe başlamamda Kıbrıs’ın ve LBT’nin önemi çok büyük”

Yazar-yönetmen Murat Taşkent 25 yıl önce Kıbrıs’ta okuduğu yıllarda LBT’de çalıştığını, tiyatrodaki abileri ve arkadaşlarının yüreklendirmesiyle konservatuarı kazanarak bu mesleğe adım attığını ve bu yüzden hem Kıbrıs’ın hem de LBT’nin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek böylesi güzel bir festival düzenleyerek Bi tiyatro’yu da davet ettikleri için festival komitesine teşekkür etti.

Karabiber: “Asıl alkışı festivale sahip çıkan seyirciler hakediyor”

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber başta Başkan Harmancı olmak üzere tüm festivale katkıda bulunanlara teşekkür ederken konuşmasını “Asıl alkışı siz seyirciler hak ediyorsunuz çünkü bu festivale sahip çıktınız” diyerek sonlandırdı.



Ummanel: “LBT’nin bu festival aracılığıyla söyleyecek sözü vardır”

Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel ise festivalin kurucusu Yaşar Ersoy’a teşekkür ederek başladığı konuşmasına LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LBT sanatçıları ve ekibine, Yetişkin ve Gençlik Tiyatrosu ekiplerine teşekkür ederek devam etti.

Ummanel: “Başkan Harmancı seçildiği ilk gün LBT’ye gelerek “Bu yıl festivalde ne yapıyoruz?” diye sordu. Bu bizler için çok anlamlı bir destekti. O günden bugüne başkan olanaksızlıklar içinde olanak yaratarak sanatçılarımız ve ekibimizle birlikte bu festivali başarıyla yapıyoruz. Bu yüzden kendisine çok teşekkür ederim. Bizim olanaklarımız az ama tiyatroya seven ailemiz büyük. LBT’nin emekçileri bu festivali canla başla yapmaya çalışıyor çünkü LBT’nin bu festival aracılığıyla seyirciye, topluma ve dünyaya söyleyecek sözü vardır.