Mağusa'da önceki gün sabahın ilk ışıklarında 14 yaşındaki kızın 2 kişi tarafından tecavüz edildiği iddiası infiale neden oldu. Önceki gece evden kaçtığı öğrenilen 14 yaşındaki kızla ilk önce ormanda daha sonra otel odasında cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen G.Y ile M.K.P. isimli 2 kişi müşteki kızın ailesinin şikayeti üzerine tutuklandı.

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlı G.Y. ile M.K.P.'nin 10 şubat tarihinde 01.00-04.00 saatleri arasında alıkoydukları 14 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyarak DV 759 plakalı araçla Bedis Piknik alanına götürdüklerini söyledi. 14 yaşındaki müşteki kızı piknik alanına götüren zanlılardan olan G.Y.'nin burada saat 01.00 raddelerinde müşteki kız ile ormanlık alan içerisinde cinsel ilişkiye girdiğini belirten Çebi, daha sonra zanlı M.Y. ile M.K.P.'nin müştekiyi Şadan Otel'e götürüp 102 numaralı odayı kiraladıklarını açıkladı.

Zanlı M.Y. saat 03.00 raddelerinde yine müştekiyle 102 numaralı odada cinsel ilişkiye girdiğini akabinde ise odadan ayrılıp odanın anahtarını zanlı M.K.P.'ye verdiğini belirten Çebi, zanlı M.K.P.'nin de 04.00 raddelerinde odaya girerek yine müşteki kızla cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı.

Çebi, yapılan şikayet üzerine zanlıların aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyleyerek, zanlıların gönüllü ifade verdiğini ve müştekiyle cinsel ilişkiye girdiklerini itiraf ettiklerini açıkladı.

Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Mine Güçlüer, zanlı G.Y. ile M.K.P.'nin tahkikat maksatları bakımından 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.