Aziz Türksever ve June Knight’ın ölümüyle sonuçlanan kazanın sürücüsü suçlamaları kabul etmiyor

Girne-Alsancak Anayolunda 2018 yılına girilir girilmez yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan Aziz Türksever ve June Knight’a çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan Adnan Tokmak, dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak” başta olmak üzere 12 davadan itham edilen Tokmak, tüm davalarını kabul etti. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Olgular aktarıldı

Metay, Tokmak’ın Girne – Güzelyurt Anayolunun 8-9 kilometreleri arasında yönetimindeki DZ 512 plakalı aracıyla Alsancak istikametinden Girne istikametine doğru seyreden 32 yaşındaki Adnan Tokmak’ın, Merit Hotel kavşağına yaklaştığı sırada, yolun güneyinden kuzeyine doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki kişiye aracıyla çarptığını anımsattı.
Aziz Türksever ve June Knight’ın kaza yerinde aldığı yaralara dayanamayarak yaşamlarını kaybettiğine dikkati çeken Metay, Türksever’in 329, Knight’ın ise 297 promil alkollü olduklarının otopsi raporunda çıktığını söyledi.
Polisin yaptığı araştırmada, sanık Tokmak’ın ehliyetsiz olduğu, kullanımındaki aracın ise başka bir şahsa ait olduğu ve aracın ehliyetsiz olduğuna vurgu yapan Metay, Tokmak’ın 15 Ocak 2017 yılından bu yana ülkede kaçak yaşadığına dikkati çekti.  Mahkeme başkanı Aksun, kaza görüntülerinin izlenmesi ve savunma avukatının müdafaa yapması için davayı ileriki bir tarihe erteleyerek oturumu kapattı.